The Adam Project [Review]

Review: The Adam Project (Netflix)

Genre: Sci-Fi, aksi, adventure

Sesuai untuk: Semua lapisan masyarakat

The Adam Project

Sinopsis The Adam Project

Adam Reed, seorang juruterbang sebuah mesin masa berupa kapal angkasa dari tahun 2050 telah terhempas di tahun 2022 dalam misinya untuk menyelamatkan bumi. Beliau juga diburu oleh sebuah syarikat jahat dari masa depan yang mahu menghalangnya dari melaksanakan misi beliau.

Demi melaksanakan misinya, Adam Reed bekerjasama dengan dirinya dari tahun 2022. Adakah beliau akan berjaya melaksanakan misinya? Tontonlah filem ini untuk mengetahui kesudahannya.

Review

Filem sci-fi sememangnya genre kegemaran admin, namun telah menonton trailer filem The Adam Project minggu lalu, admin masih skeptikal samada filem ini merupakan filem yang baik atau tidak. Admin memang biasa mencurigai filem-filem Netflix kerana admin tahu sejarah filem-filem aksi platform penstriman berkenaan. Apa pun, admin telahpun menontonnya hari ini dan nampaknya filem ini boleh tahan juga kehebatannya.

Pertama sekali watak Adam Reed tua lakonan Ryan Reynolds dengan Adam Reed muda lakonan Walker Scobell memang satu gandingan mantap. Kedua-duanya sangat lucu dan mempunyai gaya lakonan bersahaja. Memang seronok melihat mereka membawa watak masing-masing.

Kemudian, jalan cerita filem ini tidaklah berat sangat, walaupun ia sebuah filem Sci-Fi. Sebenarnya ia sebuah filem kekeluargaan yang berlatarbelakangkan Sci-Fi. Mesej kekeluargaan yang dibawa filem ini memang dibuat dengan baik dan menyentuh perasaan, tanpa mengorbankan babak-babak aksi yang mendebarkan serta lawak jenaka yang bersahaja. Admin rasakan mesej kekeluargaan itu lebih kuat berbanding hiburan.

Walaubagaimanapun, ia bukanlah sebuah filem di tahap epik, ia cuma sebuah filem yang dibikin dengan baik. Jalan cerita, pengolahan dan lakonan watak-wataknya berjaya membuatkan penonton terhibur dari awal hingga akhir filem. Tambahan pula ia sesuai untuk ditonton oleh sesiapa sahaja dan anda tidak perlu menjadi peminat filem Sci-fi untuk menonton filem ini. Admin jamin anda akan terhibur menontonnya.

Penilaian: 9/10

About iMyn

Seorang peminat tegar filem Sci-Fi, Aksi, Thriller dan Epik Sejarah. Tidak tahan kepada lakonan yang lemah atau tidak realistik. Percaya bahawa untuk mengelak cetak rompak, filem harus ditonton di wayang.
View all posts by iMyn →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *