Copshop [Review]

Filem: Copshop (Netflix)

Genre: Aksi

Sesuai untuk: Peminat filem aksi mendebarkan semata-mata

Copshop

 

Sinopsis Copshop

Copshop mengisahkan anggota polis bernama Valerie Young yang memberkas seorang bernama Teddy kerana bergaduh di khalayak awam. Teddy sebenarnya sedang dikejar oleh seorang pembunuh upahan bernama Viddick. Tetapi tanpa disangka, Teddy dipenjarakan dalam sel bertentangan dengan pembunuh upahan itu. Maka, bermulalah sandiwara antara kedua-duanya.

Review

Secara ringkasnya Copshop merupakan salah satu contoh terbaik filem yang sangat bersesuaian untuk disiarkan di Netflix. Ia tidak berat, memfokuskan hanya pada aksi mendebarkan semata-mata dan sesuai untuk merka yang hanya ingin menonton filem sebagai satu cara untuk melepaskan tekanan dan relaks di hujung minggu. Jika anda salah seorang pelanggan Netflix, tentu anda penah menonton 1001 filem seperti ini. Filem hiburan semata-mata.

Sebahagian besar filem ini berlangsung dalam satu balai polis di waktu malam, jadi dari segi lokasinya, ia tidaklah luas atau pelbagai dan kos pembikinannya sederhana. Dari segi jalan ceritanya, ia cukup untuk membuatkan penonton kekal menonton sehingga penghujungnya, dengan satu dua plot twist. Bahagian aksi tembak menembaknya juga cukup mendebarkan dan boleh memenuhi kehendak peminat-peminat filem aksi, namun harus diingat ia hanyalah sebuah filem popcorn untuk tontonan di rumah. Jika ia dibawa ke panggung, tentu ia flop.

Kesudahannya pula tergantung, mungkin kerana mereka mahu membikin satu filem sekuel di masa hadapan. Tetapi admin boleh jamin sequelnya juga merupakan sebuah filem aksi bajet sederhana seperti filem ini. Kesimpulannya Copshop hanayalah salah satu dari berbilang filem yang dibikin hanya untuk memenuhi pustaka filem Netflix yang memang sudah besar sekali. Tontonlah filem ini sekiranya anda telah bosan atau memang anda mempunyai budaya Netflix and chill dengan rakan-rakan.

Penilaian: 7/10

About iMyn

Seorang peminat tegar filem Sci-Fi, Aksi, Thriller dan Epik Sejarah. Tidak tahan kepada lakonan yang lemah atau tidak realistik. Percaya bahawa untuk mengelak cetak rompak, filem harus ditonton di wayang.
View all posts by iMyn →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *