Trailer

Jinn [Trailer]

Jinn merupakan filem supernatural thriller yang agak unik. Pertama kerana filem ini ditulis dan diarahkan oleh seorang pengarah Islam bernama Ajmal Zaheer Ahmad, namun ia dilakonkan kebanyakannya oleh pelakon bukan Islam.

JInn

Jinn [Trailer]

Jinn mengisahkan Shawn, seorang pereka automotif,  hidup bahagia dengan isteri barunya Jasmine sehingga ia diganggu oleh mesej samar. Mesej itu memberi amaran bahaya dan sumpahan yang telah ditimpa keluarganya untuk bergenerasi. Setelah kehilangan ibu bapanya semasa kanak-kanak, Shawn tidak percaya sumpahan dari masa lalu ini…. sehingga perkara-perkara pelik mula berlaku.

Tidak dapat menjelaskan ancaman dan takutkan ancaman kepada hidupnya, Shawn bertukar kepada Gabrial dan Padri Westhoff, duo misteri yang mendakwa mempunyai jawapan. Dengan bantuan mereka, dan bantuan Ali, seorang pesakit mental dikurung, Shawn mendapati bahawa terdapat lebih kepada dunia ini daripada beliau pernah dibayangkan.

Pendedahan ini memastikan Shawn akan mengalami pertembungan dengan makhluk yang tidak diketahui, dan dia harus mencari kekuatan dalam dirinya untuk melindungi keluarganya dan menghadapi kejahatan kuno yang memburu mereka.

Jika filem ini berjaya melepasi tapisan Finas, ia akan hadir ke pawagam tidak lama lagi.

IMDB

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top